söndag 16 februari 2014

Dags för macka...

Hej på er, här har det varit sjukstuga i veckan feber och förkylning, segt som tusan! Men har passat på att baka lite då vi ska börja att smaka på macka snart så fick det bli lite bröd till Malva!


Malvas Morotsbröd 1 limpa 

25g jäst
1dl mjölk
1,5 dl vatten
2 små rivna morötter
Ca 2 msk osaltat smör eller rapsolja
6-7 dl vetemjöl


Värm mjölk och vatten till 37 grader, smula jästen och lös upp den med vätskan. Tillsätt morötter, smör och mjöl, arbeta degen i maskin eller för hand tills den är smidig. Tänk på att inte ha för mycket mjöl i, efter som vi vill ha ett luftigt bröd till de små liven. Låt degen jäsa 30 min, smöra en form, slå upp till en limpa, snitta degen och låt jäsa tills degen har kommit upp till kanten på formen. Grädda i 200 grader ca 25 min. 






När brödet har svalnat så skivar jag upp det och fryser in det i skivor så är det bara att ta fram en skiva när man ska ha det!
Kram Michelle 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gillade hon brödet?

Anonym sa...

Gillade hon brödet?