måndag 4 januari 2010

Nyårstårta!

Hej kära bloggvänner, hoppas att det nya året blir ett gott år för er alla. Idag blir det nyårstårta för hela slanten på bloggen..men för att det ska bl lite extra spännande så tänkte jag dra det baklänges...(eller så var det för att jag inte orkade flytta om alla bilder) Detta är en superenkel kladdkaka som jag har piffat till, lovade ju i det förra inlägget att ni skulle få se hur jag gjorde, om det är lättare får ni scrolla ner och börja att läsa från andra hållet..hihi..
Eftersom det var nyårsafton fick tårtställningen komma till nytta...
och sist med inte minst, en vacker ros, äkta givetvis...

som jag sedan sätter i ägget..jag har nu även lagt dit en halv passionsfrukt



Jag har smält mörk choklad och spritsat ut på bakplåtspapper som får stelna i kylen..


och lägger ovanpå bären..
Genom att doppa en matsked i varmt vatten så formar jag sedan ett ägg utav moussen...


Sedan varvar jag färska bär, tänk på att frysta bär vattnar sig och börjar rinna, Då kommer tårtan inte att se så snygg ut efter ett tag. Jag använde mig av blåbär, jordgubbar, hallon, björnbär,
men man kan ju givetvs använda vilka bär man vill...








Jag valde att spritsa moussen, men det går ju gvetvis lika bra att breda ut den..
Botten:
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
100g smält smör
200g Marabou mintcrisp
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
Smält smöret och chokladen tillsammans blanda ihop med de övriga ingredenserna. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform. Häll ner smeten och grädda i 150 grader i 35 minuter.
Mousse:
5 dl vispgrädde
200g Fazer Marianne chokladkaka ( eller ngn annan smak)
bryt chokladen i bitar ner en kastrull och häll på grädden. Smält på svag värme, kör smeten slät med mixerstav eller i mixer, plasta och ställ i kyl minst 5 timmar eller över natten. Vispa sedan upp moussen med elvisp till fast konsistens.
För er som var uppmärksamma, så kunde ni se att jag inte hade gått ur morgonrocken...så gott att gå hemma och skrota morgonrock..går även utmärkt att baka tårtor i detta plagg..
Kram Michelle