torsdag 24 juli 2008

Vackra Villor till Salu


Dessa vackra villor finns till salu, bilderna kommer från Skeppsholmen. Denna mäklarfirma har många fantastiska hus och det är jätteroligt att titta. Fast ibland, eller ganska ofta faktiskt är det nog mer en fråga om PENGAR än SMAK..men många villor är FANTASTISKA.
Ibland undrar jag om alla timmar som jag lägger på att tänka på hur det ska bli med vitmålade golv eller vilka spröjs vi ska ha på fönstren egentligen har någon betydelse, borde jag kanske ägna tankarna eller livet åt viktigare saker. Jag ser ju att dessa villor har kostat så ofantligt mycket pengar, tänk vad alla dessa pengar kunde göra för människor. Huvusaken är ju att man är frisk och har tak över huvudet. Man vill ha så mycket saker, saker skall vara på ett visst sätt...Varje dag går jag förbi hemlösa på gatan här i Istanbul och tänker ..Usch ..stackars människor, mammor med små barn som sover på gatan, och jag går bara förbi och tänker Usch..stackars människor..nä mitt dåliga samvete är det väl som säger ifrån att man bör göra lite mer här i världen, jag ska verkligen börja tänka mer på miljön, bli duktig på att återvinna, kanske skaffa den där komposten som jag tycker är lite halväcklig... Jag ska bara vara här i Istanbul 1 vecka till innan jag åker tillbaka till Sverige igen, men jag ska försöka att bidra med någonting till det Turkiska samhället, inte för att mitt dåliga samvete ska bli mindre utanför att göra någonting bra. Miljötänket här känns som de är 1000 ljusår efter Sverige, soporna bara slängs rakt ut på gatan, katterna och hundarna drar ut allt ur påsarna för att hitta lite mat, för att det sedan ska komma en sopgubbe och sopa upp alla matrester som ligger utspridda på gatan. Tyvärr är det ju inte bara djur som går i soporna utan även människor.
Jag är verkligen lyckligt lottad som ska få flytta in i mitt drömhus, där jag ska välja och vraka i materiel och inredningprylar som jag älskar, har världens underbaraste kille, nytt jobb och underbara vänner och en härlig familj. Och dessutom har jag 2 nya stora kylskåp som jag kan fylla med mat...Jag kommer fortsätta att älska att välja inredning, köpa inredningtidningar för hundratals kronor varje månad, men jag ska verkligen försöka att ge lite mer ..för ngn annan. ..och för miljön..