fredag 9 oktober 2015

Utskälld på Belgisk BVC!

Hej på er! Livet rullar på och just nu är min lilla kille högt och lågt. Han ställer sig upp överallt! I tisdags var vi hos den Belgiska motsvarigheten till BVC och jag blev rejält uppläxad!!! Har hört av andra mammor här nere att det kan hända då de verkligen följer någon slags norm som alla ska passa in i!  

Jag har kämpat med maten till William i månader nu och det går framåt äntligen! Började med smakportioner när han var 4 månader och hela tiden fram tills för 1 månad sedan ungefär så har han kräkts varje gång han äter, han har inte Varit förtjust i mat alls! Jag som är en riktig matmor, jag har kokat och mixat och gjort supergoda rätter men inget duger... På BVC i Sverige har de betydligt mer avslappnad inställning då jag var där i slutet av augusti och de trodde att matlusten kommer igång om jag låter honom kladda och äta själv. Och det har han verkligen fått göra, det är sanering av både matplats och bebis efter varje måltid och det börjar verkligen att gå framåt! Han äter mer och mer! Men enligt den Belgiska standarden så var allt över 2 flaskor per dag en på morgonen och en på kvällen en katastrof och han skulle få stora problem med maten och jag vet inte allt!!! Jag kände mig iaf helt nedslagen och jätteledsen när jag gick därifrån, jag fann mig lite iaf och sa att jag tror att alla barn är olika och att jag tycker att maten går framåt och hade aldrig de här problemen med vår dotter! Men 2 flaskor per dag och bara erbjuda  vatten under dagen oavsett om han äter eller inte annars lär han sig aldrig är den Belgiska metoden! Så en gallskrikande hungrig bebis var ingen fara eftersom jag behöver inte oroa mig för hans vikt då han ligger ngt över på kurvan!!! Jag grät en skvätt när jag kom hem eftersom jag tycker verkligen att jag har kämpat med detta varje dag! Men jag bestämde mig för att Svensk BVC känns toppen!


Lite frukost, mammas hembakade morotsbröd lite blåbär & hallon och så ska jag få smaka på mammas grekiska yoghurt som jag tycker är mums!!


Syrrans kakor äter jag däremot mer än gärna!


Kram Michelle