lördag 8 februari 2014

Fruktpuréer är mums...

Min lilla Malva älskar fruktpuréer! Det är busenkelt att göra och går snabbt, brukar göra ett par stycken åt gången och har i frysen och varva med...Jag försöker att köpa ekologisk eller KRAV frukt i den mån  det finns att tillgå i affären, om inte det finns, för det gör det inte alltid så försöker jag att köpa svenska äpplen och päron t.ex, det känns i alla fall bättre!
1 mango
1 päron
1 banan

Skala mangon och päron och skär i tärninga, lägg i kastrull och fyll på vatten så det knappt täcker. Koka bitarna mjuka under lock, slå av spadet, skiva ned en KRAV banan och mixa med stavmixer till en slät puré, häll upp i burkar och frys in! Voila!  


3-4 äpplen
1 kanelstång

Skala och tärna äpplena i bitar, lägg dem i en kastrull och häll på vatten tills det knappt täcker. Koka under lock i ca 5 minuter tillsammans med kanelstången.
Låt äpplena stå och dra i ca 15 min så ger kanelen lite extra smak!
Häll av äpplena i en sil, plocka bort kanelstången och mixa till slät puré med stavmixer, fyll upp i portionsburkar och frys in!


Äpple, Kanel & Aprikos

1/2 påse aprikoser
2-3 äpplen
1 kanelstång

Blötlägg ekologiska torkade aprikoser i ca 3 timmar eller över natten, jag brukar köpa Saltå Kvarns aprikoser!
Häll bort vattnet från de blötlagda aprikoserna, skala och tärna äpplena och lägg i kanelstången.
Fyll på med vatten så det knappt täcker, koka under lock i ca 5 minuter. Låt frukten stå och dra i ca 15 minuter så kommer kanelsmaken fram bättre.
Häll av frukten i ett durkslag och mixa sedan till slät konsistens, fyll upp i portionsburkar och frys in.Jag fryser in i små glasburkar som är perfekt för en portion, fyll till 80% med frukt så spricker inte glaset i frysen.
Jag tar fram på kvällen  och sätter det i kylen så är det tinat till nästa dag.

Kram Michelle