lördag 25 januari 2014

Malvas mat...

Hej på er, nu kommer ett inlägg som inte handlar om inredning utan om barnmat! Då jag själv älskar mat och bakverk, så tycker jag det är viktigt att Malva får bra matvanor från början.
Vill bara förtydliga att detta inlägg handlar om mitt och min makes barn och vad vi vill ge henne!  Vi är båda uppväxta med hemlagad mat och själva använder vi ytterst sällan något halvfabrikat, detta vill vi även föra vidare till vår dotter... Så därför lagar jag all barnmat själv, däremot inte sagt att jag aldrig kommer att köpa en barnmatsburk själv eller ser ner på dem som gör det, det är helt upp till var och en.

Det enda jag köper i dagsläget är katrinplommonpuré, har gjort egen också men oftast köper jag den...mest för att jag vill ha burkarna för att frysa in annan barnmat.

För egen del känns det inte bra att ge mitt barn mat som har tillagats månader i förväg med superlång hållbarhet, utan jag vill ge mitt barn bra råvaror, helst ekologiskt i den utsträckning som går.

Kommer att dela med mig några utav mina favoritrecept här då och då...
Hittills har Malva ätit i stort sett allt som jag har lagat med stor aptit! Peppar, peppar!!!

Idag blir det kycklinggryta med sötpotatis och morot. Malva äter den med stor aptit.


Kycklinggryta med Sötpotatis

1 kycklingfilé, jag använder färsk ekologisk då den är osaltad.
1/2-1 sötpotatis beroende på storlek
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 morötter
2 lagerblad
1 msk hackad persilja eller basilika
1 klick smör osaltad eller rapsolja

Skär alla grönsaker i tärningar , samt strimla kycklingen, lägg alla ingredienser i en kastrull och fyll på med vatten precis så det täcker.
Koka under lock tills grönsakerna blir mjuka och kycklingen är färdig i ca 15-20 minuter.
Mixa sedan kycklingen med grönsakerna, tillsätt smör eller rapsolja och späd med buljongen till önskad konsistens.






Kram Michelle

Inga kommentarer: